De Delvers is een Nederlandstalig nachtorkest. Korte, hoekige new-wave en postpunk nummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren’80 zonder nostalgisch te klinken. De Delvers brachten eind 2018 hun, in de alternatieve muziekpers en donkere scène fel bejubeld, debuutalbum uit.

Er volgde Airplay en album besprekingen op de belangrijkste alternatieve en underground radio zenders in België en Nederland (o.a Radio Centraal, Radio Scorpio, Kinkystar Radio, Pinguin Radio…) met als hoogtepunt alternatief album van de week op de Nederlandse radiozender Indiexl (Nl) en Poolijs (Urgent Fm). In September 2019 komt het album ook uit op vinyl in een samenwerking met Music Media Corner(BE) en Variaworld(Nl). De Delvers stellen het album voor op de grootste eendaagse platenbeurs van Europa in de Ijsselhallen in Zwolle en het brengt hen ook naar Concerto Amsterdam.

Met hun optredens bouwen De Delvers verder aan een stevige live reputatie met gesmaakte doortochten op o.a de Gentse Feesten en op ‘A tribute To Siglo XX’ waarvoor ze enkele nummers van de legendarische postpunkband in het Nederlands bewerken. Eind 2019 brengen ze de losse single ‘Poolnacht’ uit die door de muziekredactie van muziekmagazine Luminous Dash een plekje krijgt tussen de 10 beste Belgische singles uitgebracht in 2019. Volgens de muziekredactie de bevestiging van de unieke sound, eigenheid en donkere poëzie van het nachtorkest. Het radioprogramma De Dag Des Oordeels geeft de single dan weer een plek in hun uitzending ‘The best of 2019: The Retrospective’. Begin 2020 start het Nachtorkest met een aantal losse opnames. Zo nemen ze op vraag van Urgent Fm(radioprogramma Poolijs), naast verschillende Nederlandstalige bands, een bewerking op van een nummer van Raymond Van Het Groenewoud voor een unieke feestuitzending voor zijn zeventigste verjaardag. De Delvers bewerken 'Lied van de zee'.

Momenteel werken De Delvers aan een tweede album dat in 2021 zal verschijnen.

De Delvers zijn: Dries Emmerechts, Laurens Primusz, Silke Verslype, Tom Kets, Menno Buggenhout